« Ves enrere

La Comunitat Valenciana posa en marxa el seu Pla d'Acció sobre Emprenedoria Juvenil del projecte iEER

La Comunitat Valenciana posa en marxa el seu Pla d'Acció sobre Emprenedoria Juvenil del projecte iEER

El director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Paco Álvarez, ha participat a Brussel·les en l'acte institucional del llançament de la segona fase del projecte IEER sobre emprenedoria, del Comitè de les Regions.

Aquesta segona fase s'ha iniciat amb la signatura d'un pla d'acció per part dels responsables de cadascuna de les 10 regions europees participants en el projecte iEER.

Aquest acte de llançament suposa la posada en marxa del Pla d'Acció de la Comunitat Valenciana sobre emprenedoria juvenil, que s'ha preparat a la primera fase del projecte, les meseures del qual, han d'estar implementades al març de 2020.

Paco Álvarez ha detacat que "posarem en marxa una sèrie de mesures que han ttingut molt bona acollida a Europa, centrades en els aspectes socials i inclusius, l'esforç en la implementació del mapa de l'emprenedor i la cooperació entre administracions públiques i universitats promovent l'emprenedoria, amb especial incidència en introduir i incentivar l'emprenedoria en els programes educatius ".

Projecte iEER

L'any 2015, la Comunitat Valenciana va ser reconeguda amb el premi 'Regió Emprenedora Europea' (REE), i això ha permès que, des d'abril de 2016, participe, al costat d'altres nou regions europees, en un projecte Interreg, sobre emprenedoria juvenil innovadora.

El projecte iEER, amb una durada de 5 anys i 2 milions de pressupost, té per objectiu impulsar els ecosistemes emprenedors en cada regió, compartint les millors pràctiques entre les regions participants.

Per això, la Generalitat Valenciana ha constituït un Grup d'Experts i Agents Locals format per membres de l'Administració, les universitats, les empreses i la societat, que representen l'ecosistema emprenedor regional, i que participen en les activitats i intercanvi de bones pràctiques.