« Ves enrere

Climent: 'L'emprenedoria rural millora la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques de l'interior'

Climent: 'L'emprenedoria rural millora la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques de l'interior'

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha signat dos convenis que tenen com a objectiu el desenvolupament d'accions de promoció, foment i difusió de l'esperit emprenedor en l'àmbit rural.

El responsable d'Economia ha destacat que, per al Govern valencià, «és prioritaria la promoció de l'emprenedoria rural perquè té una repercussió en la qualitat de vida de la ciutadania que resideix en les comarques de l'interior. Les diferents iniciatives emmarcades en aquest tipus de programes ajuden a fixar a la població jove en les àrees rurals; millorant els rols de gènere; igualant la cooperació econòmica i empresarial a la veïnal i fomentant l'economia sostenible i corresponsable".

El primer d'aquests acords subscrits l'ha firmat el conseller Climent, com a representant de la Generalitat, i per Regina Campos Ortega com a presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Rurals PV, una entitat sense ànim de lucre té com finalitat el suport i la promoció d'iniciatives emprenedores de dones del medi rural vinculades a diferents sectors, com l'agrícola, el ramader, l'agroalimentari, l'artesanal i els serveis socials.

La subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que ascendeix a 15.000 euros, s'executarà el programa EMTe dirigit a la inserció sociolaboral de les dones en l'àmbit rural, impulsant la seua incorporació i manteniment en el mercat laboral per mitjà de formació en nínxols d'ocupació o autoocupació.

El programa recollirà l'organització de cicles de tallers de formació en els aspectes clau de l'empoderament, l'emprenedoria, i l'ús de les noves tecnologies. També es desenvoluparan campanyes de difusió per a donar a conéixer el programa en tot el territori valencià i es crearà un Banc d'Experiències de l'Emprenedoria Rural, d'on, des del seu lloc web, es recolliran vídeos de testimonis de dones que relaten les seues experiències d'èxit en l'àmbit rural.

Amb càrrec a la línia de subvenció 'Suport a l'emprenedoria en l'àmbit rural' s'ha signat el conveni entre la Conselleria i l'Associació d'Emprenedors Rurals, amb la presidenta Empar Fayos.

L'Associació d'Emprenedors Rurals és una entitat sense ànim de lucre dedicada a promoure la cultura emprenedora, en pobles o zones rurals, com a motor econòmic i social, fomentant un creixement ecològic i sostenible al mateix temps que es difonen els valors i la qualitat de vida que comporten aquestes iniciatives per a revitalitzar aquestes zones.

Amb càrrec a la subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s'executarà el projecte EmpredAER dirigit, entre d'altres a persones emprenedores que desitgen desenvolupar iniciatives empresarials i idees de negoci per compte propi, especialment aquelles amb finalitat social.

El nomenat projecte va a permetre la realització de diverses accions i esdeveniments de Networking, així com l'ampliació i millora de la xarxa d'emprenedoria rural, tallers, jornades i cursos específics per a persones emprenedores, amb la finalitat de capacitar-les en totes les àrees de l'empresa i des de diferents perspectives (motivació, productivitat, lideratge, gestió d'equips, negociació, vendes, màrqueting, finances, logística, fiscalitat, etc.)