« Ves enrere

Rafa Climent: 'Combinar el cooperativisme agroalimentari junt amb la innovació és vital per a la permanència del sector'

Rafa Climent: 'Combinar el cooperativisme agroalimentari junt amb la innovació és vital per a la permanència del sector'

- El conseller d'Economia Sostenible conclou una jornada de cooperatives agroalimentàries
- S'està treballant per posar en marxa el II Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme de la Comunitat ValencianaEl conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha conclòs la jornada 'Innovació al cooperativisme agroalimentari de la Comunitat Valenciana', que ha tingut lloc al saló d'actes de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.

Climent ha explicat que des del Govern valencià aposten per una indústria del coneixement tecnològicament avançada, on el talent és el vertader generador de valor afegit. Aposta que està sustentada en el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, l'objectiu fonamental de la qual és millorar la competitivitat dels sectors productius.

"Donem suport a la innovació a través de l'impuls de l'Agenda Indústria 4.0, consistent en impulsar la digitalització del sector industrial i el desenvolupament i consolidació de l'oferta de solucions digitals i d'electrònica avançada. Cal reenfocar les polítiques de manera més específica a les realitats de cada sector i el suport als clústers sectorials i territorials", ha señalt.

Per al conseller, el cooperativisme agroalimentari és clau en l'economia valenciana i "la innovació ha de ser una qüestió prioritària i transversal. Som conscients de que el sector agroalimentari és molt potent. De fet, en els últims tres anys més de 250 empreses del sector agroalimentari, vins i begudes, han tingut el suport d'Ivace Internacional a través de diverses vies com prestar vora dos-cents serveis personalitzats a 76 empreses del sector agroalimentari, d'una banda, i 47 serveis per a un total de 20 cellers, per un altre, a través de la Xarxa Exterior".

Cal dir que les ajudes de la Conselleria d'Economia, a través d'Ivace, han estat destinades a participar en diferents fires internacionals agroalimentàries i del vi; organitzar missions comercials a països estratègics per al sector o realitzar missions inverses. "El suport a la internacionalització de les empreses valencianes és bàsic, ja que ens permet posar en contacte a les empreses amb importadors estrangers de sectors estratègics sense eixir del nostre territori", ha dit el conseller.

Des de l'any 2016 fins ara i només per al sector agroalimentari Ivace Internacional ha convidat a més de 120 importadors. Per tant, ha afegit el conseller d'Economia Sostenible, "Cal combinar el cooperativisme agroalimentari amb la innovació és vital per a la permanència del sector, i, des del Consell, estem convençuts de la importància de comptar amb un sector cooperatiu agroalimentari fort, i així també com de la necessitat de donar-li suport".

El conseller ha avançat que, en aquests moments, s'està treballant en la definició del II Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme de la Comunitat Valenciana, que introduirà nous objectius i iniciatives, al mateix temps que actualitzarà les que ja estan en marxa.